<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Політика
Європа
25.09.2022 597

Шольц пояснив, чому Німеччина не відправляє танки Україні

Німеччина не відправляє танки Україні, оскільки боїться ескалації конфлікту між Росією та НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю канцлера ФРН Олафа Шольца виданню The Times.

"Це дуже небезпечна війна. Ми підтримуємо Україну, - сказав він. - Ми робимо це таким чином, щоб не доводити ситуацію до стану війни між Росією та НАТО, тому що це було б катастрофою".

За словами Шольца, Німеччина "справді багато робить" для допомоги Україні.

"Ми поставили українцям величезну масу дуже ефективної зброї", - сказав він.

The Times зазначає, що Шольц, безумовно, пройшов довгий шлях з того часу, як напередодні російського вторгнення його уряд запропонував Україні 5 тисяч касок та польовий госпіталь. Але, як додає видання, знадобилися місяці та загроза парламентського голосування, перш ніж він схвалив будь-які постачання важкого озброєння.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шольц пояснив, чому Німеччина не відправляє танки Україні 5.00 5 1
Політика / Європа
25.09.2022 597
Еще материалы раздела «Європа»