<
НОВИНИ ДНЯ: Картопляна запіканка з сиром і часником: дуже простий рецепт  Дев'ята планета існує: вчені оприлюднили нові докази  Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимутьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.09.2022 1597

Зеленський привітав іудеїв України з Новим роком - святом Рош га-Шана

Президент Володимир Зеленський привітав єврейську громаду в Україні з Новим роком - святом Рош га-Шана.

630_360_1663930852-539_25.09.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

«Шановна єврейська громадо України! Прийміть мої сердечні вітання з нагоди Рош-Гашана - Нового 5783 року. У ці святкові дні звучать молитви до Всевишнього про милосердя, прощення та успіх на шляху до нових звершень», - заявив Зеленський.

Президент зауважив, що єврейська громада є повноправним і шанованим учасником громадського життя. «Сьогодні ваш внесок у мужню та героїчну боротьбу Української держави за власну свободу і незалежність є дуже важливим», - додав він.

Також Зеленський заявив, що високо цінує зусилля іудейських релігійних організацій, спрямовані на духовну й гуманітарну підтримку співвітчизників у часи російської воєнної агресії. «Разом ми обов’язково наблизимо нашу Перемогу», - додав він.

Президент побажав всім щасливого, гарного та солодкого нового року.

Як повідомляв Укрінформ, Рош га-Шана - «голова року» - Новий рік усіх, хто сповідує юдаїзм, зокрема євреїв. Це день, з якого для представників цієї релігії розпочинається суд над усім створеним.

Святкування Рош га-Шана цього року триватиме три дні - з 25 по 27 вересня. До війни в Умань приїздили від 20 до 40 тисяч хасидів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський привітав іудеїв України з Новим роком - святом Рош га-Шана 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
25.09.2022 1597
Еще материалы раздела «Суспільство»