НОВОСТИ ДНЯ: Змінили тактику. В "Укренерго" дали оптимістичний прогноз щодо світла  Температура впаде на кілька градусів: синоптик назвала дату похолодання в Україні  "Друга трансформаторна армія": Данілов висловився про атаки РФ по ГЕС та ТЕЦ  "Не було би стільки жертв": Путін заявив, що Донбас треба було захопити у 2014 році  Профанацію з "пунктами незламності" ніхто не пробачить. Зеленський розкритикував мерію Києва  Україну накрив чорноморський циклон: синоптик розказав, що буде з погодою  NASA показало, який вигляд з космосу мала Україна під час блекаутувсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.09.2022 1690

Чебуреки вдома "як на морі": важливі правила приготування шедевру

Смажені соковиті пухирчаті чебуреки - чи це не мрія? Пропонуємо приготувати чебуреки вдома, як "на морі" - ті самі, що глашатаї продають на пляжах.

screenshot_7_167_650x410_27.09.22

Рецептом поділилися на YouTube-каналі КІІТ. Пише rbc.ua.


Складники

Для тіста:

  • Вода (тепла) - 250 мл
  • Борошно - 500 г
  • Сіль - 1 ч. л.

Для м'ясної начинки:

  • М'ясо - 300 г (телятина+свинина) або соєвий фарш (для веганів)
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Перець - до смаку
  • Холодна вода - на око

Для овочевої начинки:

  • Огірок - 1 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Сир - до смаку
  • Перець - до смаку

Олія для смаження - 400 мл

Важливі правила чебуреків:

  1. Тісто має бути еластичним, але не занадто м'яким, бо рватиметься під час смаження.
  2. Начинки багато не додавайте, це не беляші.
  3. Обов'язково змітайте залишки борошна перед смаженням, бо воно горітиме.
  4. Добре защипуйте краї, щоб начинка не витікала і не шкварчала.
  5. Вбирайте залишки олії на паперові рушники.

Покрокове приготування

Додайте в ємність для замішування тіста теплу фільтровану воду, сіль і борошно.

Борошно додаємо поступово, трьома частинами. Вимішуємо м'яке еластичне тісто, з яким буде зручно працювати. Накрийте тісто і поставте його віпочити.

Змішайте фарш з цибулею, додайте сіль, перець. Додайте трохи води, начинка має бути пюреподібною.

Приготуйте овочеву начинку. Наріжте огірок, помідор, перець кубиком. Додайте перець і трохи сиру (солити треба безпосередньо при начинюванні, бо потече).

Поділіть тісто на частини і розкачайте кожну тоненько. Налийте олію на пательню і добре розігрійте. Покладіть начинку на тісто, притисніть краї.

Обсмажуйте до золотистої скоринки з обох боків.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 4
Чебуреки вдома "як на морі": важливі правила приготування шедевру 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
27.09.2022 1690
Еще материалы раздела «Суспільство»