<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.09.2022 1302

В Україну йде велике потепління: температура буде майже літня

Найтепліше найближчого тижня буде на півдні та сході України.

На рубежі вересня й жовтня в Україні очікується істотне потепління. Місцями температура буде практично літня, +25° та навіть вище. Однак разом з потеплінням прийдуть і дощі. Опади протягом найближчого тижня торкнуться всіх регіонів України. Місцями дощі будуть сильними та з грозами.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні почнеться з похмурої і в міру теплої осінньої погоди. На заході та півночі буде найпрохолодніше, +13°...+17°. На решті території повітря прогріється до більш комфортних показників, +18°...+23°.

У вівторок, 27 вересня, дощі накриють більшість областей України. Сухо буде лише місцями на заході та сході країни. Температура залишиться практично без змін, проте на півдні потеплішає до +19°...+24°.

У середу, 28 вересня, опади посиляться і накриють вже всю Україну. Місцями на півночі та в Криму вірогідні грози.

Найпрохолодніше буде в північних областях - до +16°, на заході повітря прогріється до +18°, на сході - до +17°...+21°. Жителів центральних областей чекає температура від +15° до +21°, а на півдні України очікується найтепліша погода, +19°...+23°.

У четвер, 29 вересня, погода в Україні стабілізується. Опади практично покинуть територію нашої країни, а температура в більшості областей підніметься на градус-два.

Вересень в Україні завершиться досить теплою літньою погодою і локальними дощами. 30 вересня на заході та півночі України потеплішає до +18°...+22°. У центральних областях буде +20°...+24°, на сході - до +22°, а на півдні температура підніметься до майже літніх показників в +23°...+26°.

Жовтень-2022 в Україні почнеться з теплої погоди. Дощі 1 жовтня очікуються лише на заході і місцями на півночі країни. На решті території переважатиме суха хмарна погода з проясненнями.

На півночі і заході температура залишиться практично без змін, +17°...+22°. На сході потеплішає до +22°...+24°. У центральних областях повітря прогріється до +21°...+25°, а жителів півдня порадує тепло до +26°.

Завершиться тиждень дощами і невеликим зниженням температури. Так, на півночі похолодає до +14°...+17°, на заході України буде +15°...+20°. У центрі Укаїни стовпчики термометрів покажуть +18°...+22°. На сході очікується +21°...+23°, а на півдні буде від +23° до +25°.

В Україну йде бабине літо

Як повідомляв Погода УНІАН, в Україні в найближчий тиждень очікується тепла і дощова погода. Настає довгоочікуване бабине літо.

Так, за словами синоптика Ігоря Кибальчича, в останні дні вересня і на початку жовтня синоптична ситуація зазнає деяких змін над Центральною і Східною Європою. У бік України почне надходити тепле і вологе повітря з території Балканського півострова і Туреччини. Температура повітря істотно підвищиться в більшості областей нашої країни, місцями навіть до літніх показників.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україну йде велике потепління: температура буде майже літня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.09.2022 1302
Еще материалы раздела «Суспільство»