НОВИНИ ДНЯ: Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецептвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.09.2022 15667

Люті морози чи потепління: якою буде зима в Україні

Через війну цьогорічна зима в Україні буде найскладнішою в історії. Однак синоптики дали обнадійливий прогноз погоди.

В Україні обіцяють теплішу зиму. 

Останніми роками зими в Україні стають все теплішими. То ж і цей сезон не стане винятком. Пише 24tv.ua.

Синоптики обіцяють, що середня температура зимою 2022 – 2023 років буде на 1 – 2 градуси вищою за норму. Ймовірність тривалих холодних періодів – мінімальна. Однак короткочасні суттєві похолодання таки можливі. Їхня тривалість не перевищуватиме 1 – 5 днів.

Перенесення початку опалювального періоду на пізніші строки та його закінчення на більш ранні строки є обґрунтованим та підтверджується метеорологічними розрахунками,
– запевнили в Укргідрометцентрі.

Синоптики додали, що загалом в Україні значно скоротилася кількість морозних днів. Водночас кожної зими фіксують рекордно високу температуру повітря.

Перший сніг в Україні

Перший сніг у цьому сезоні випав 18 вересня на карпатській вершині Піп Іван Чорногірський. При цьому температура повітря на горі становила -1 градус.

Невдовзі зимова погода завітає і на Південь України. Перший сніг там обіцяють у другій половині жовтня, перед тим температура повітря різко впаде. Водночас суттєве похолодання прийде вже на початку листопада.

Оценка материала:

5.00 / 2
Люті морози чи потепління: якою буде зима в Україні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.09.2022 15667
Еще материалы раздела «Суспільство»