НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Європа
27.09.2022 407

Країни ЄС запровадять нові санкції проти Росії за проведення "референдумів"

Євросоюз накладе санкції на організаторів «референдумів» у тимчасово окупованих регіонах України.

Про це заявив речник глави зовнішньополітичного відомства ЄС Пітер Стано, повідомляє РБК-Україна з посиланням на France24.

"Це матиме наслідки для всіх людей, які беруть участь у незаконних, нелегітимних референдумах", - заявив Стано.

Введення нових санкцій проти Росії також підтвердила і міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна на прес-конференції під час сьогоднішнього візиту до Києва.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також сьогодні закликав країни ЄС запровадити нові економічні санкції проти Росії, щоб покарати її за організацію "референдумів" на тимчасово окупованих територіях. За його словами, персональних санкцій проти російських політиків і колаборатнів буде недостатньо як покарання за наміри РФ анексувати тимчасово окуповані регіони.

Оценка материала:

5.00 / 1
Країни ЄС запровадять нові санкції проти Росії за проведення "референдумів" 5.00 5 1
Політика / Європа
27.09.2022 407
Еще материалы раздела «Європа»