НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.09.2022 3963

Дуже простий і доступний рецепт форшмака, для якого не потрібна м'ясорубка

Форшмак - один з улюблених паштетів, який готували наші мами і бабусі. Основа страви - солоний оселедець, а далі варіації. Рецептів форшмака дуже багато, по суті, як і борщу - свій у кожного кулінара.

____39658_650x410_30.09.22

Пропонуємо приготувати паштет найпростішим способом, з максимально доступних інгредієнтів без використання м'ясорубки. Як це зробити, розповідає фуд-блогер, Alina FooDee. Пише rbc.ua.

Щоб приготувати форшмак, візьміть такі компоненти:

  • Філе оселедця - 200 г
  • Цибуля салатна - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Яблуко - 50-60 г
  • Вершкове масло - 50 г
  • Чорний мелений перець - за смаком

Покрокове приготування

  1. Дрібно наріжте очищене від кісток філе оселедця (бажано - бочкової).
  2. Також наріжте дуже дрібним кубиком цибулю, яйця, очищене від шкірки кисле яблуко
  3. Додайте м'яке вершкове масло.
  4. Приправте чорним меленим перцем.

За бажанням можна подрібнити блендером або перемолоти на м'ясорубці. Але тоді не буде відчуватися текстура шматочків в паштеті.

Цікаво, що від початку форшмак - це паштет, в якому поєднувалося м'ясо і риба. Але пізніше для здешевлення рецепта м'ясний компонент прибрали, залишивши тільки оселедець.

Оценка материала:

5.00 / 3
Дуже простий і доступний рецепт форшмака, для якого не потрібна м'ясорубка 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
30.09.2022 3963
Еще материалы раздела «Суспільство»