НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
29.09.2022 378

Угорщина знову блокує енергетичні санкції ЄС проти Росії

Угорщина не підтримає восьмий пакет санкцій Європейського союзу проти Росії, якщо він включатиме енергетичні обмеження.

Про це заявив глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Він заявив, що Угорщина вже багато зробила для єдності ЄС, але виступатиме проти енергетичних санкцій.

"Ми чекаємо на остаточний, повний список санкцій, і тоді ми можемо вести переговори про це. Угорщина не може підтримати енергетичні санкції", - сказав Гуйяш.

Єврокомісія запропонувала додати до восьмого пакету санкцій проти РФ жорсткі торгові обмеження та обмеження цін на нафту для третіх країн.

Також ЄС хоче заборонити імпорт деяких сталеливарних виробів із Росії, дорогоцінних металів та каміння. Крім того, Брюссель має намір обмежити експорт до РФ напівпровідників, літаків та деяких хімічних речовин.

Нагадаємо, раніше прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що санкції ЄС нібито перетворили "локальну війну в Україні на глобальну економічну війну".

Крім того, Угорщина виступила проти запровадження санкцій проти російського патріарха Кирила.

Оценка материала:

5.00 / 1
Угорщина знову блокує енергетичні санкції ЄС проти Росії 5.00 5 1
Політика / Європа
29.09.2022 378
Еще материалы раздела «Європа»