НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
30.09.2022 488

В Криму вирішили позбутися кримських татар: їх мобілізують найбільше з метою кидати у найгарячіші точки

В Криму військкомати отримали негласне розпорядження призивати насамперед кримських татар.

6bacff3a9d5d8f9f516d55f95204dba6_30.09.22

Мобілізоване етнічне населення планують кидати на найгарячіші точки. Пише ТСН. 

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

За повідомленням Генштабу, 27 вересня із Севастополя до Херсонської області відправили 2 тисячі осіб, мобілізованих з Криму.

"Військові комісари на тимчасово окупованій території автономної республіки Крим отримали розпорядження щодо першочерговості призову до лав російських окупаційних військ кримських татар, із направленням їх у бойові частини, що виконують завдання у районах найбільш інтенсивного ведення бойових дій. Впродовж 26 вересня цього року, лише у Сакському районі, мобілізовано 21 особу зазначеної національності", - повідомили у Генштабі.

Зауважуємо, що Україна поважає міжнародне право, тому російські військовослужбовці мають можливість добровільно здатися в полон. Для цього можна зателефонувати за номером: +38-066-580-34-98, +38-093-119-29-84. Також створено чат-бот "Хочу жить бот" (https://t.me/spasisebyabot), де приймаються зверення від військовослужбовців.

Нагадаємо, що прокуратура АР Крим радить жителям окупованого півострова в разі призову до російської армії повідомляти про це відомство та не вчиняти злочинів проти України.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Криму вирішили позбутися кримських татар: їх мобілізують найбільше з метою кидати у найгарячіші точки 5.00 5 1
Політика / Україна
30.09.2022 488
Еще материалы раздела «Україна»