НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.10.2022 2601

Погодні примхи та багато опадів: якою буде погода в Україні у жовтні

У другій половині місяця ймовірно навіть випадання снігу

Ужовтні цього року на синоптики очікують мінливу погоду не лише в Україні, а й по всій Європі. За даними Укргідрометцентру, у західній частині акваторії Середземного моря очікується розвиток галузі високого тиску. Пише telegraf.com.ua.

Як розповів кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич, на півночі та північному сході Європи проходитимуть циклони та атмосферні фронти переважно атлантичного походження, це означає, що температура повітря триматиметься в рамках середньорічної норми, а ось кількість опадів перевищуватиме середні показники на 30 -70%.

В Україні температура повітря очікується в межах нормальних значень, а місцями навіть на 1-2 градуси вищі за середні показники.

За розрахунками синоптиків, у жовтні в середньому в Україні варто чекати +6…+9 градусів, а у південних областях – +10…+11 градусів.

Буде в жовтні та багато опадів, у середньому на 20-40% вище за норму, втім, це не стосується південних областей, де очікується посушлива погода. Окрім того, у другій половині місяця місцями може випасти сніг.

Як повідомлялося раніше, народний синоптик Володимир Деркач докладно розповів у коментарі "Телеграфу" про те, на яку погоду варто чекати українцям у жовтні та листопаді цього року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Погодні примхи та багато опадів: якою буде погода в Україні у жовтні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.10.2022 2601
Еще материалы раздела «Суспільство»