<
НОВИНИ ДНЯ: Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 дніввсі новини дня
Політика
Україна
02.10.2022 392

США готові давати Україні $1,5 млрд на місяць до кінця війни

Сполучені Штати висловили готовність підтримувати фінансову систему щомісячною допомогою в розмірі 1,5 мільярда доларів, поки триває повномасштабна війна проти Росії, і підштовхують своїх європейських союзників до виділення аналогічних сум.

Про це з посиланням на обізнані джерела повідомила агенція Bloomberg.

За словами співрозмовників видання, адміністрація президента США Джо Байдена провела переговори з посадовцями ЄС, зокрема в останні дні, де наполягала на тому, щоб Європа зробила більше. Раніше і союзники блоку, й деякі європейські дипломати критикували його через вкрай повільні темпи ухвалення рішень щодо підтримки Києва.

Нинішні дискусії між США та ЄС стосуються створення більш регулярного механізму для підтримання економіки України з огляду на те, що війна входить у затяжну фазу. Американська сторона вказувала, що в Конгресі в подальшому зростатимуть вимоги більш рівномірного розподілу підтримки Києва серед союзників.

Очікується, що лідери ЄС обговорять фінансові вимоги України на неформальному саміті в Празі, що відбудеться наприкінці наступного тижня. Дипломатам, які відповідають за підготовку до зустрічі, повідомили, що очікувані обсяги фінансування з боку європейських країн становитимуть 1,5 мільярда доларів щомісяця – як і у випадку США.

За оцінками Міжнародного валютного фонду, Україні потрібно близько п’яти мільярдів доларів щомісяця для надання базових послуг населенню та підтримки економіки.

Оценка материала:

5.00 / 2
США готові давати Україні $1,5 млрд на місяць до кінця війни 5.00 5 2
Політика / Україна
02.10.2022 392
Еще материалы раздела «Україна»