<
НОВИНИ ДНЯ: Відстрочку українцям даватимуть по-новому: що змінилося й для кого  "Кардинально відрізняється від Будапештського меморандуму": Єрмак розкрив деталі безпекової угоди зі США  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерю  "Бельбек" стає "виснажливою пасткою" для найкращої російської ППО – Forbes  В Україні на вихідних вируватиме негода: синоптики дали детальний прогноз  “Дистанційне” звільнення Криму: експерт оцінив ймовірність такого сценарію  З капустою, м'ясом, горохом та грибами: 5 простих рецептів зраз для обіду чи вечерівсі новини дня
Політика
Україна
03.10.2022 378

Скільки людей повернулись з російського полону з початку війни: Маляр назвала цифру

Станом на сьогодні, з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, загалом було здійснено 24 обміни полоненими. Додому повернулись 808 людей.

dscf6488_id85849_1300x867_650x410_03.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал заступниці міністра оборони України Ганни Маляр.

"Дуже важливо, щоби люди, які сьогодні розшукають своїх родичів та друзів, по-перше, мали чітку інформацію і знали, куди звертатися, і по-друге, щоб суспільство знало, що відбувається зі звільненими полоненими", - пояснює Маляр.

З початку роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими було здійснено 380 особистих прийомів та проведено більше 3 тисяч консультацій телефоном.

"Також штабом опрацьовано більше ніж 6000 запитів про статус особи. Це запити родичів, які шукають своїх безвісти зниклих членів родин-військовослужбовців", - зауважила Маляр.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що нещодавно відбувся масштабний обмін полоненими з Росією - вдалося звільнити з полону 215 українських захисників, серед них 108 бійців "Азову" та 10 іноземців. Росії повернули - кума Путіна Віктора Медведчука і 55 російських окупантів.

Також під час останнього обміну полоненими додому повернулись чотири українські герої та двоє цивільних.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки людей повернулись з російського полону з початку війни: Маляр назвала цифру 5.00 5 2
Політика / Україна
03.10.2022 378
Еще материалы раздела «Україна»