НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
03.10.2022 477

США підштовхують ЄС до подальших виплат допомоги Україні, - Bloomberg

США підштовхують європейських колег до подальших виплат Україні фінансової допомоги. ЄС критикують за невиконання своїх зобов'язань.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Джерела видання у США зазначають, що Білий дім після погодження виплат Україні на суму 4,5 млрд доларів провів бесіди з Євросоюзом. США закликають Європу зробити більше.

За словами одного зі співрозмовників, ЄС веде внутрішні переговори щодо виконання попередніх зобов'язань. Водночас союзники обговорюють регулярніший механізм, який допоможе зберегти економіку України на плаву, якщо війна затягнеться.

Очікується, що лідери країн ЄС обговорять фінансові потреби України на саміті у Чехії цього тижня. Дипломати, які готували зустріч, заявили, що в ЄС обговорюється сума в 1,5 млрд доларів на місяць.

Нагадаємо, що раніше ЄС погодив для України 9 мільярдів євро макрофінансової допомоги. Брюссель виділив 1 млрд, а також схвалив 5 млрд. Однак решта залишається заблокованою через питання, у тому числі про те, чи має бути допомога у формі грантів або позик.

Оценка материала:

5.00 / 1
США підштовхують ЄС до подальших виплат допомоги Україні, - Bloomberg 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
03.10.2022 477
Еще материалы раздела «Економіка»