<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
04.10.2022 550

В Казахстані відповіли, чи може Росія залучити ОДКБ до війни проти України

Росії не вдасться залучити до війни проти України Організацію Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Участь у збройному конфлікті не входить до її зони відповідальності.

odkb_csto_org_kopiya_4_650x410_04.10.22

Про це пише РБК-Україна на місцеве видання Казахстану "Информбюро".

За словами представника МЗС Айбека Смадіярова, Казахстан поважає територіальну цілісність держав, їх суверенну рівність та мирне існування відповідно до міжнародного права і статуту ООН.

Зона відповідальності ОДКБ, як пояснює представник міністерства, окреслена міжнародно визнаними територіями держав-членів організацій й безпека забезпечується виключно в межах цих територій.

"Таким чином, питання участі ОДКБ в зоні російсько-українського конфлікту на порядку денному не стоїть", - додав Смадіяров.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що, за словами прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, існування ОДКБ перебуває під питанням після того, як вона "не виконала своїх обов'язків" під час ескалації між Вірменією та Азербайджаном.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Казахстані відповіли, чи може Росія залучити ОДКБ до війни проти України 5.00 5 1
Політика / Світ
04.10.2022 550
Еще материалы раздела «Світ»