<
НОВИНИ ДНЯ: Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після Українивсі новини дня
Політика
Україна
04.10.2022 389

Коли Крим повернеться під контроль України: Подоляк назвав умови для деокупації

Питання реінтеграції жителів Криму в українське суспільство Подоляк назвав неважким.

46f41129f0aff5a2e9ec2195a75c4650_04.10.22

Крим обов'язково повернеться під контроль України, але коли саме – залежить від двох параметрів. Пише ТСН. 

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "УНІАН".

"Я не сумніваюся що Крим буде наш, але тут є питання термінів. Це може статися і раніше. Все залежить від двох параметрів – це зброя і падіння одного з двох основних міст", – сказав Подоляк.

На його думку, окуповані Донецьк і Луганськ стали "символами варварської цивілізації" і кримінальними анклавами.

"Я, до речі, максимальний прихильник того, що ми повинні максимально швидко зайти саме до Донецька й Луганська. Ці два міста повинні впасти. Це символічно. І після цього не тільки фінал війни швидко буде зрозумілий, але і обвалення політичної системи в Росії відбудеться", – сказав радник голови ОП.

Питання реінтеграції жителів Криму до українського суспільства Подоляк назвав неважким.

За його словами, суб'єкти, які активно підтримували російську окупацію, служили в лавах російських окупаційних військ або в окупаційній адміністрації, повинні показово отримати максимальні терміни за зраду своєї країни.

"Друга група населення – вважає, що він тут нормально вкрав у когось власність і жив. Він не працював в окупаційній адміністрації, але він дуже добре ставився до Росії. Як тільки ми ці погляди побачили, можна провести певну роботу і попросити їх виїхати жити до Російської Федерації – в цей "щасливий" простір, де всі живуть у злиднях, без газу і так далі. І нехай там живуть", – вважає Подоляк.

Радник голови ОП певен, що люди в Криму протягом півроку після деокупації зрозуміють, що Україна - це завжди краще.

Він закликав не повторювати шлях 2014-2015 року, коли "ми дуже лояльно ставилися до таких напівколаборантів".

"Потрібно закінчити цю історію. Або ти за Україну, або ти за Росію. Нас не хвилює твоє бажання жити в Росії. Будь ласка, там і живи. Але якщо Україна, то це певні правила, цивілізація, яка не має стосунку до російських варварів. Я думаю, ви самі побачите, як через пів року після звільнення Криму там буде неймовірна свобода", – підсумував Михайло Подоляк.

Раніше Подоляк прокоментував протести проти мобілізації в РФ. За його словами, мобілізація в РФ триває вкрай репресивним характером, вона дуже дискримінаційна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли Крим повернеться під контроль України: Подоляк назвав умови для деокупації 5.00 5 1
Політика / Україна
04.10.2022 389
Еще материалы раздела «Україна»