НОВИНИ ДНЯ: Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українцівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.10.2022 442

В Україну завезли оновлені вакцини від штаму "Омікрон"

Україна отримала від Швеції вакцини Pfizer-BioNTech для боротьби із COVID-19. Вакцини Comirnaty Original/Omicron BA.1 було розроблено спеціально проти штаму "Омікрон" та його варіацій.

Усього було передано понад 500 тис. доз, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Ця вакцина призначена виключно для тих людей, які робитимуть перше або друге бустерне щеплення від коронавірусу.

Україна стала першою країною світу за межами ЄС, яка отримала оновлений варіант Comirnaty від Pfizer.

Ці вакцини вже розвезли в більшість областей України.

У МОЗ нагадали, що нині в Україні первинний курс вакцинації коронавірусу складається із двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer чи CoronaVac/Sinovac, або з однієї дози вакцини Janssen/Johnson & Johnson.

Однак, для того, щоб посилити і подовжити захист від важких форм COVID-19, через 5 місяців після первинного курсу потрібно зробити бустерне щеплення будь-якою наявною вакциною.

А пенсіонерам та людям із хронічними хворобами рекомендовано робити і другий бустер будь-якою з наявних вакцин через 4 місяці після першого.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україну завезли оновлені вакцини від штаму "Омікрон" 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.10.2022 442
Еще материалы раздела «Суспільство»