<
НОВИНИ ДНЯ: Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденковсі новини дня
Політика
Світ
05.10.2022 522

Генасамблея ООН обговорить 10 жовтня анексію Росією українських територій, – ЗМІ

Генеральна асамблея ООН наступного понеділка, 10 жовтня, проведе засідання для обговорення анексії Росією українських територій.

Про це повідомляє Anews із посиланням на заяву речника ООН.

“Генеральна Асамблея ООН скликала термінове засідання наступного понеділка для обговорення оголошеної Росією анексії чотирьох частково окупованих регіонів України, заявив речник ООН”, – йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі 193 країни-члени ООН обговорять резолюцію щодо незаконної анексії, яка зараз готується.

Нагадаємо, 30 вересня делегація РФ у Раді Безпеки ООН застосувала вето під час голосування резолюції із засудженням кремлівські псевдореферендуми в Україні. Також ця резолюція закликала не визнавати жодних змін українських кордонів.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що анексія Росією окупованих українських територій зневажає цілі та принципи організації.

30 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив незаконну анексію чотирьох українських областей – Херсонської, Донецької, Луганської і Запорізької. Повністю армія ворога не контролює жодну з них, ба більше, навіть втрачає раніше захоплені населені пункти.

Анексія була оголошена після фейкових референдумів, результати яких окупанти оформили ще до їх проведення. Україна у відповідь на псевдореферендуми закликала союзників надати більше далекобійної артилерії та впровадити проти Росії нові санкції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Генасамблея ООН обговорить 10 жовтня анексію Росією українських територій, – ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
05.10.2022 522
Еще материалы раздела «Світ»