НОВИНИ ДНЯ: США знімають санкції з білоруського калію  Spotify і Apple Music будуть блокувати російських артистів: процес уже стартував  "Троянський кінь Трампа": що Європу лякає в мирному плані США для України  США готові дати Україні гарантії за 5 статтею НАТО з юридичною силою, - Axios  "Модний" фрукт виявився помічником у зниженні холестерину  Росія могла контролювати Україну без війни: Портников назвав найбільший прорахунок Кремля  Комплекс "Сапсан" цього року вийшов на серійне виробництво та системне застосування ЗСУ, - ЗМІвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.10.2022 7201

Як варити яйця, щоб шкарлупа добре відчищувалася

Дуже часто шкарлупа буквально приклеюється до білка. Тому варені яйця важко почистити. Однак, можна вирішити цю проблему, якщо знати, як варити яйця, щоб добре чистилися. 

Якщо неправильно зварити яйця, то відокремити шкарлупу, не пошкодивши саму структуру білка, може бути непросто. Однак, вихід є. Потрібно всього лише запам'ятати кілька простих рекомендацій. Пише ТСН.ua.

Холодні яйця варити не можна

Якщо ви звикли готувати цей продукт одразу після того, як витягнете його з холодильника, варто позбутися цієї звички. Справа в тому, що різкий перепад температур не найкращим чином впливає на яйця. Дайте їм полежати на кухонному столі хоча б 15 хвилин. А потім починайте варити. Після цього ви почистите шкарлупу значно простіше і швидше.

Правильна температура води

Багато хто навіть і не здогадується, що для варіння яєць потрібна правильна температура води. Однак, якщо ви хочете, щоб шкарлупа потім швидко відчистилася, потрібно звернути увагу на цей момент.

Дочекайте, доки вода закипить, і тільки після цього кидайте у каструлю яйця.

Обов'язково додавайте сіль

Щоб потім без складнощів почистити яйця, потрібно додати сіль під час їхнього варіння. Найважливіше, зробити це до того, як ви кинули у киплячу воду сам продукт.

Обробити холодною водою

Тут можна використати одразу два варіанти. Перший - одразу після варіння обробити яйце холодною водою, підставивши його під кран. Другий підходить в тому разы, якщо ви зварили багато яєць. Наприклад, для салату. Спочатку злийте гарячу воду, потім налийте в каструлю холодної. Накрийте ємність кришкою і добряче потрусіть її.

Яйця потрібно "побити"

Шкарлупа буквально сама "злетить" з яйця, якщо його після варіння "побити" ложкою. Тільки не перестарайтеся. Якщо шкарлупа трісне одразу в багатьох місцях, зняти її може бути проблематично.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як варити яйця, щоб шкарлупа добре відчищувалася 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.10.2022 7201
Еще материалы раздела «Суспільство»