НОВИНИ ДНЯ: Що зірки нам пророкують: гороскоп на 8–14 грудня 2025 року  Народні прикмети і забобони, що пов’язують декабрист із долею та енергетикою оселі  Гороскоп на 8 грудня: Овнам - нікуди не поспішати, Скорпіонам - поставити крапку  Кухонний апокаліпсис: який посуд краще негайно викинути  Хмарний тиждень попереду: детальний прогноз на найближчі дні  РФ різко змінила тактику ударів по Україні: що стало новою ціллю  Антирекорд з довіри: Мерц зіткнувся з падінням рейтингів та загрозою від АдН, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.10.2022 7192

Як варити яйця, щоб шкарлупа добре відчищувалася

Дуже часто шкарлупа буквально приклеюється до білка. Тому варені яйця важко почистити. Однак, можна вирішити цю проблему, якщо знати, як варити яйця, щоб добре чистилися. 

Якщо неправильно зварити яйця, то відокремити шкарлупу, не пошкодивши саму структуру білка, може бути непросто. Однак, вихід є. Потрібно всього лише запам'ятати кілька простих рекомендацій. Пише ТСН.ua.

Холодні яйця варити не можна

Якщо ви звикли готувати цей продукт одразу після того, як витягнете його з холодильника, варто позбутися цієї звички. Справа в тому, що різкий перепад температур не найкращим чином впливає на яйця. Дайте їм полежати на кухонному столі хоча б 15 хвилин. А потім починайте варити. Після цього ви почистите шкарлупу значно простіше і швидше.

Правильна температура води

Багато хто навіть і не здогадується, що для варіння яєць потрібна правильна температура води. Однак, якщо ви хочете, щоб шкарлупа потім швидко відчистилася, потрібно звернути увагу на цей момент.

Дочекайте, доки вода закипить, і тільки після цього кидайте у каструлю яйця.

Обов'язково додавайте сіль

Щоб потім без складнощів почистити яйця, потрібно додати сіль під час їхнього варіння. Найважливіше, зробити це до того, як ви кинули у киплячу воду сам продукт.

Обробити холодною водою

Тут можна використати одразу два варіанти. Перший - одразу після варіння обробити яйце холодною водою, підставивши його під кран. Другий підходить в тому разы, якщо ви зварили багато яєць. Наприклад, для салату. Спочатку злийте гарячу воду, потім налийте в каструлю холодної. Накрийте ємність кришкою і добряче потрусіть її.

Яйця потрібно "побити"

Шкарлупа буквально сама "злетить" з яйця, якщо його після варіння "побити" ложкою. Тільки не перестарайтеся. Якщо шкарлупа трісне одразу в багатьох місцях, зняти її може бути проблематично.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як варити яйця, щоб шкарлупа добре відчищувалася 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.10.2022 7192
Еще материалы раздела «Суспільство»