<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.10.2022 1455

Мукачівський замок "Паланок" позбудеться угорського символу: що встановлять натомість

У мукачівському замку "Паланок" замість угорського національного символу - птаха Турула - встановлять малий Державний герб України - тризуб.

882598b4f463529c66eef693fe79b4a6_14.10.22

За рішенням виконкому Мукачівської міської ради з постаменту на бастіоні замку “Паланок” демонтують скульптурне зображення Турула. Цей містичний птах, який має риси орла і крука, є важливим національним символом угорців, особливо популярним серед прихильників ідеї “Великої Угорщини”. Пише ТСН. 

Про це повідомили в четвер, 13 жовтня, у пресслужбі Мукачівської міської ради.

Провести демонтаж цього пам’ятного знака доручено Мукачівському історичному музею, на території якого розташовано давній замок - улюблене місце для відвідування туристів.

"На постаменті буде встановлено малий Державний Герб України – тризуб", – йдеться у повідомленні.

Попередньо Мукачівський історичний музей провів конкурс на розробку та виготовлення нового пам’ятника у вигляді тризуба.

Демонтажем національного угорського символу - птаха, який вважається тотемом угорського народу і популярний серед прихильників ідеї “Великої Угорщини”, займатиметься одне з місцевих комунальних підприємств.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мукачівський замок "Паланок" позбудеться угорського символу: що встановлять натомість 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.10.2022 1455
Еще материалы раздела «Суспільство»