<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
14.10.2022 280

Таурин і його роль в роботі організму

Всупереч багаторазово скопійованому і поширеному в Інтернеті твердженню, японське міністерство охорони здоров'я не схвалювало цю речовину як медпрепарат для лікування хронічної серцевої недостатності. Причиною є те, що для цього ще немає достатньої кількості наукових доказів, добутих у клінічних дослідженнях на людях. Втім, на офіційному рівні було зафіксовано, що в дорослого японця доза до 3000 мг на день не викликає побічних ефектів. 

Та незважаючи на це, компанія Taisho Pharmaceutical продає препарат "Taurine San" саме як фармацевтичний продукт для поліпшення функцій печінки при гіпербілірубінемії (стан, що супроводжується надлишком білірубіну в організмі) за винятком обструктивної жовтяниці, і при застійній серцевій недостатності. Крім того, у лютому 2019 року було доведено ефективність таурину у здоланні інсультоподібних нападів при синдромі MELAS (мітохондріальна хвороба), важковиліковного захворювання в Японії. https://vitaworld.com.ua/aminokisloty/taurin

В інших країнах, в ЄС і в Сполучених Штатах, таурин схвалений для використання в якості харчової домішки. То звідки ж пішла байка про офіційне визнання речовини панацеєю від серцевої недостатності? Ті ж таки дослідження виявили, що японці значно менше страждають від цієї напасті, ніж будь де у світі. З'ясувалося, що омита з усіх берегів Тихим океаном Японія споживає риби й має у своїй національній кухні рибних страв більше, ніж будь-де на планеті. А саме риба містить найбільше таурину.

Що таке таурин?

Це амінокислота, що бере активну участь у травленні і засвоєнні жирів. Відіграє важливу роль у розщепленні холестерину. Він допомагає в роботі жовчного міхура, убезпечуючи його від таких бід як холецистит, панкреатит, онкологічні захворювання.

Також таурин захищає тканини від уражень і допомагає їм відновлюватися. Так, при інсульті клітини вивільняють багато таурину, який одразу береться гальмувати його поширення. А при зневодненні та інших екстремальних умовах він допомагає клітинам адаптувати метаболізм до них. Крім того таурин

- входить до складу жовчі;
входить до складу всіх тканин;
входить до складу кров'яних тілець та клітин імунної системи;
регулює клітинний метаболізм;
відіграє важливу роль в обмінах натрію, калію, кальцію та магнію;
передає нервові імпульси у центральній нервовій системі;
захищає нервову та серцево-судинну системи від фізичних та хімічних стресів, включаючи алкоголь та продукти горіння тютюну.

Таурину критично потребують наші м'язи, серцево-судинна система, органи зору, центральна нервова система, а в меншій мірі – ще багато інших органів.

Чим небезпечний дефіцит таурину

Що ж буде з переліченими вузлами нашого організму, якщо він отримуватиме замало таурину? М'язи почнуть "зачахати" без нього: виникне ризик появи саркопенії – втрати об'єму м'язів скелета; м'язова дистрофія Дюшенна – запалення та руйнація м'язів; міотонічна дистрофія – коли після напруження м'яз розслаблюється занадто повільно. Занадто малий вміст таурину задокументовано при обстеженні хворих на діабет – чи не є це причиною його виникнення? Дефіцит цього нутрієнта порушує реологічні властивості крові – прискорює тромбоутворення, підвищує ризик виникнення епілептичних нападів, загрожує жировою хворобою печінки, захворюваннями нирок.

Найбільше від тауродефіциту страждають вегетаріанці та люди, що обмежені у вживанні м'яса, риби, яєць, молока та інших продуктів харчування тваринного походження. Саме для таких та інших випадків, що призвели до браку таурину, сучасні фармакологи розроблюють все нові й нові препарати, покликані відновити його вміст в організмі.

Таурин у капсулах і не тільки

Аби якнайшвидше поповнити рівень цього нутрієнта в організмі, американський виробник Thorne Research випускає для нас таурин в капсулах по 500 міліграмів. Це практично чиста речовина, тут в якості супутніх інгредієнтів використано лише діоксид кремнію та гіпромелоза. Виробник радить вживати по одній капсулі два-три рази на день людям з підвищеним тиском, високим рівнем цукру в крові, а також пацієнтам з захворюваннями серцево-судинної системи та при нирковій недостатності.

Не менш відома компанія Carlson пропонує порошок Taurine, Amino Acid Powder. Виробник рекомендує свій препарат при серцево-судинних захворюваннях, гіпертонії (гіпертензії), підвищеному рівні цукру в крові, нирковій недостатності, фізичних навантаженнях та м'язовому болю.

При тих же симптомах можна вживати і Таурин від лабораторії Bluebonnet Nutrition. Але тут виробник підкреслює, що кошерність препарату стане до душі навіть веганам. То ж крім "чистої" амінокислоти у виробництві капсул було використано рослинну целюлозу, рослинний стеарат магнію та кремнезем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Таурин і його роль в роботі організму 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
14.10.2022 280
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост

    Холодильник, в камерах которого не образуется иней — практичный, удобный в эксплуатации прибор. Реализованная в технике Samsung система No Frost позволяет обходиться без регулярного размораживания.

  • Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке

    Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки революционизируют деревообрабатывающую отрасль. Узнайте об их преимуществах, технических характеристиках и влиянии на производство. Советы по выбору и использованию.

  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

  • 5 переваг Special Edition від Apple 5 переваг Special Edition від Apple

    Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.

  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.