НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Нерухомість
18.10.2022 509

В Україні планують посилити контроль громадськості над містобудівною діяльністю

Парламент планує ухвалити законопроект № 5655, який передбачає реформу будівельної галузі та зробить контроль громадськості над містобудівною діяльністю ефективнішим.

3j0a5164_id79345_1300x867_1300x820_1_650x410_18.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ініціатора законопроекту, голову партії "Слуга народу" Олену Шуляк.

"Наш законопроект гарантує участь громадськості в обговоренні містобудівної та проєктної документації, а також дає змогу вносити свої пропозиції до державних органів, підприємств, установ, організацій та доносити своє бачення процесу до місцевої влади", - заявила Шуляк.

За її словами, у законі будуть чітко прописано, що саме контролюватиме громадськість. Насамперед це розроблені проєкти містобудівної документації на місцевому рівні: комплексні плани, плани населених пунктів і детальні плани територій.

"Під час громадських слухань кількість представників громади має становити мінімум 50%від складу погоджувальної комісії. Також за письмовим зверненням громадських об’єднань осіб з інвалідністю, їхніх представників залучають до обговорення в обов’язковому порядку. Мешканець громади може подати скаргу до місцевої влади для перевірки конкретного об’єкта будівництва", - додала Шуляк.

Також вона пояснила, що представники громадськості зможуть контролювати забудову через Єдину державну електронну систему у сфері будівництва.

"Е-система міститиме публічний модуль аналітики з даними про містобудівну документацію та забудову. Тож самочинні забудови на кшталт багатоповерхових будинків-монстрів у історичних центрах відходитимуть у минуле" - резюмувала Шуляк.

Нагадаємо, раніше Шуляк заявила, що зруйновану інфраструктуру України відбудовуватимуть за новими правилами й з підвищеним бар’єром відповідальності за порушення містобудівних норм.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні планують посилити контроль громадськості над містобудівною діяльністю 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
18.10.2022 509
Еще материалы раздела «Нерухомість»