<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істерицівсі новини дня
Бізнес
Страхування
18.10.2022 453

Exxon зупинила видобуток нафти на російському проєкті «Сахалін-1» – Reuters

Видобуток нафти на російському проєкті «Сахалін-1» припинився через відмову американської компанії Exxon Mobil прийняти місцеве страхування танкерів після того, як західні страхові компанії відмовилися страхувати їх через санкції.

630_360_1666004357-856_18.10.22

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що західні страховики зняли страхове покриття з танкерів, що експлуатуються державною російською компанією «Совкомфлот», найбільшою російською судноплавною групою, проти якої були застосовані санкції після вторгнення москви в Україну.

«Exxon відмовився приймати танкери «Совкомфлоту», — повідомило Reuters джерело в галузі.

Деякі вантажі, призначені для поставок на індійські нафтопереробні заводи, також постраждали, оскільки Exxon Mobil не визнала альтернативне страхове покриття, про яке «Совкомфлот» домовився з російськими страховиками.

В Reuters зазначають, що дана ситуація показує, який великий вплив страхування суден і гарантії перестрахування можуть мати на операції з нафтою. Це важливо в контексті того, що санкції Європейського Союзу щодо страхових операцій з російською сирою нафтою набудуть чинності 5 грудня, а ще через два місяці вступлять у дію санкції, направлені проти російських нафтопродуктів.

До цього видобуток нафти на проєкті «Сахалін-1» впав з 220 до 10 тисяч барелів на добу внаслідок рішення Exxon Mobil про вихід з проєкту.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня американська нафтова корпорація Exxon Mobil зробила перший крок до подання позову проти росії після того, як президент рф володимир путін своїм указом заблокував їй вихід з проєкту «Сахалін-1».

Оценка материала:

5.00 / 1
Exxon зупинила видобуток нафти на російському проєкті «Сахалін-1» – Reuters 5.00 5 1
Бізнес / Страхування
18.10.2022 453
Еще материалы раздела «Страхування»