<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну ввірветься справжня спека, але будуть дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Росіяни зібрали на Кольському півострові велику кількість боєздатних бомбардувальників  Секрет ідеального омлету: про ці дрібниці часто забувають  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  Щоб не піднімати ціни на бензин, гроші можна взяти у казино: звернення до ВР  Україна не може себе захистити через обмеження США – ISW  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.10.2022 1723

ПЦУ дозволила різдвяні богослужіння 25 грудня

Православна церква України дозволила святкувати Різдво 25 грудня, якщо бажання висловлять настоятель та громада.

Про рішення, ухвалене на засіданні Священного Синоду Української православної церкви (Православної церкви України), повідомляє ПЦУ на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового з подальшим поданням через єпархіальні управління до Київської Митрополії письмової інформації про число учасників такого богослужіння. У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підставою для ухвалення рішення стали численні запити від вірян і дискусія, що точиться всередині церкви та суспільства. Водночас ПЦУ зауважує, що цей крок дозволить вивчити "реальні церковні потреби в здійсненні найближчим часом календарних змін".

Як повідомлялося, 7 січня православні церкви, а також УГКЦ святкують Різдво Христове за юліанським календарем. Римо-католицька церква, більшість протестантських церков і православних церков світу святкують Різдво 25 грудня.

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній у січні цього року прогнозував проведення церковної календарної реформи через десять років.

Оценка материала:

5.00 / 2
ПЦУ дозволила різдвяні богослужіння 25 грудня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.10.2022 1723
Еще материалы раздела «Суспільство»