НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Європа
20.10.2022 613

Росія зможе відновити військовий потенціал за два-чотири роки, - Міноборони Естонії

Росії швидше за все знадобиться від двох до чотирьох років, щоб відновити свої збройні сили до рівня, на якому вони перебували до повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони Естонії Ханно Певкура під час візиту до Вашингтона, куди він прибув для переговорів з головою Пентагону Ллойдом Остіном.

"Більш-менш загальний консенсус полягає в тому, що Росії знадобиться від двох до чотирьох років на те, щоб відновити здібності, які вона мала до війни", - сказав він.

На його думку, війна в Україні буде довгою, і закликав західних союзників продовжувати підтримувати українців доти, доки вони не здобудуть перемогу "заради всього вільного світу".

Як повідомлялося, у вівторок, 18 жовтня, парламент Естонії оголосив Росію державою-спонсором тероризму. Таким чином, місцевий уряд засудив спробу Росії анексувати захоплені території України.

Також в Естонії закликали Європейський союз та НАТО значно збільшити обсяг військової та гуманітарної допомоги Україні та підтримати повоєнне відновлення держави.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія зможе відновити військовий потенціал за два-чотири роки, - Міноборони Естонії 5.00 5 1
Політика / Європа
20.10.2022 613
Еще материалы раздела «Європа»