<
НОВИНИ ДНЯ: Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюансвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.10.2022 68361

Морози до -25 і перший сніг вже восени: синоптики дали прогноз на зиму 2022-2023

Погода в Україні взимку 2022-2023 турбує українців, як ніколи раніше. Адже ми непокоїмося через збої в енергетичній системі і думаємо, чи не доведеться мерзнути цього сезону.

Коли випаде перший сніг і де чекати сильних морозів - пише rbc.ua.

До холодів українці порадуються ще одному "бабиному літу"

Як розповів очільник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, з 22-23 жовтня в Україну після періоду похолодання повернеться тепло.

Тобто українцям ще варто чекати на одне "бабине літо"

Коли в Україні випаде перший сніг

За словами синоптика, не виключено, що вже в листопаді падатиме перший сніг. Ймовірність - велика, але переважно це мокрий сніг, який, як правило, не буде лежати.

А от до кінця жовтня снігу в Україні не буде. Звісно, крім Карпат, де перший сніг почав падати вже у вересні.

Де будуть сильні морози

Микола Кульбіда говорить, що виходячи із погоди взимку в попередні сезони, суворої холоднечі в Україні й цього року не буде. Звісно, ймовірність короткочасних похолодань є.

"Можливі дуже короткочасні періоди з морозами до -20 градусів на північному сході та -25 градусів на Сході. Така ймовірність є. Але ці морози будуть короткочасні, вони не затримаються на довго", - каже експерт.

Загалом же температурний режим взимку буде дещо вищий за норму.

За даними синоптиків Gismeteo, перший сніг і навіть денні морози ймовірні вже в останній декаді листопада. До цього часу суворих холодів не очікується.

Оценка материала:

5.00 / 3
Морози до -25 і перший сніг вже восени: синоптики дали прогноз на зиму 2022-2023 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
23.10.2022 68361
Еще материалы раздела «Суспільство»