<
НОВИНИ ДНЯ: Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо Українивсі новини дня
Політика
Європа
23.10.2022 512

Радник Меркель запропонував "депутінізувати" Росію

Росія має виплатити репарації Україні та пройти "депутінізацію". При цьому президент Росії Володимир Путін має відповісти персонально за скоєні злочини, в рамках аналога Нюрнберзького процесу.

imgonline_com_ua_resize_a8hmcogijb5yv6e_650x410_23.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Мюнхенської конференції з безпеки, радника колишнього канцлера ФРН Ангели Меркель Крістофа Гойсґен, передає DW.

"Має бути щось, що ми в Німеччині називаємо денацифікацією, - сказав він. - Щось на кшталт "депутинізації". Люди повинні зрозуміти, що політика Путіна неприйнятна, що потрібно поважати міжнародне право, права людини і заснований на правилах міжнародний порядок".

Крім того, Хойсген закликав до персональної відповідальності, навівши приклад Нюрнберзького процесу, в ході якого військових злочинців було засуджено до страти і довічного позбавлення волі.

"Це важливо для жертв, але також і для запобігання військовим злочинам у майбутньому", - пояснив експерт.

Як повідомлялось, Україна буде домагатися від Росії репарацій у розмірі 300 млрд доларів у зв'язку зі збитками, які були нанесений через повномасштабне вторгнення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Радник Меркель запропонував "депутінізувати" Росію 5.00 5 1
Політика / Європа
23.10.2022 512
Еще материалы раздела «Європа»