<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачне печиво з какао  На тепло доведеться почекати: в Україні поки що буде холодно та дощитиме, але потепління вже скоро  Коли в Україні потепліє: синоптик назвала період  Зміна міністра оборони РФ - підготовка Кремля до затяжної війни в Україні, - ISW  У вівторок в Україні буде холодно: де очікувати заморозки  В Україні 14 травня, подекуди дощитиме, вдень до +16°  Заморозки триватимуть: прогноз погоди на вівторок, 14 травнявсі новини дня
Політика
Європа
23.10.2022 442

У Норвегії стурбовані можливим шпигунством росіян

Норвезькі нафтовики та газовики останнім часом почали фіксувати велику кількість невідомих безпілотників. Їх можуть запускати росіяни з метою шпигунства.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

За даними видання, запуск безпілотників росіянами пов'язують з тим, що Норвегія замінила Росію у якості головного експортера природного газу в Європі. Норвезька влада вже направила своїх військових для патрулювання морських об'єктів і попросила допомоги в охороні трьох країн НАТО - Великобританії, Франції та Німеччини.

"Значення норвезького газу для Європи ніколи не було таким високим. Як стратегічна мета для саботажу, норвезькі газопроводи, ймовірно, є найціннішою метою в Європі", - наводить AP слова наукового співробітника Королівської військово-морської академії Норвегії Столе Ульріксена.

Він також зазначив, що запуск безпілотників росіянами може бути спрямований як на залякування, так і на збирання інформації про життєво важливу інфраструктуру.

При цьому глава групи щодо Північного моря та навколишнього середовища в поліції Норвегії Амунд Ревхейм розповів, що правоохоронці вже опитали понад 70 норвезьких моряків і, за їхніми словами, безпілотники можуть керуватися з кораблів або підводних човнів.

Як додає AP, у Норвегії останнім часом затримали щонайменше семеро громадян РФ за незаконний запуск безпілотників на території країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Норвегії стурбовані можливим шпигунством росіян 5.00 5 1
Політика / Європа
23.10.2022 442
Еще материалы раздела «Європа»