НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
25.10.2022 481

Україна отримала дорожню карту для приєднання до однієї із систем ЄС

Україна отримала дорожню карту із конкретними кроками для приєднання до системи Механізму цивільного захисту Європейського союзу.

_flickr_com_eu2017ee_21_650x410_25.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МВС.

"В отриманому документі вказано конкретні кроки, які мають бути зроблені в Україні, перед набуттям повноправного членства в системі", - зазначили у МВС.

Там уточнили, що тривалість процесу вступу залежить від обох сторін і України та Євросоюзу.

"В результаті наша держава зможе отримувати ще більш ефективну допомогу від європейських партнерів, а також допомагати іншим країнам", - додали в міністерстві.

Механізму цивільного захисту ЄСце найбільша у світі система надання міжнародної оперативної допомоги при надзвичайних ситуаціях, до якої входять 32 країни, у тому числі 28 країн-членів та 4 країни кандидатів у ЄС.

Система була створена в 2001 році для допомоги країнам, які постраждали від НС, наприклад, лісових пожеж, повеней та подібних лих.

Нагадаємо, раніше український прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) розпочинає початковий діалог зі вступу України. Після цього Рада ОЕСР перейде до дискусій та підготовки проекту дорожньої карти.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна отримала дорожню карту для приєднання до однієї із систем ЄС 5.00 5 2
Життя та Стиль / Автоклуб
25.10.2022 481
Еще материалы раздела «Автоклуб»