НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
24.10.2022 474

НАТО потрібно збільшити постачання всього, щоб Україна могла воювати всю зиму

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянсу необхідно збільшити "постачання всього" Україні, щоб вона могла воювати всю зиму.

Про це він сказав в інтерв'ю Deutsche Welle.

За його словами, системи озброєнь, які поставили Україні союзники, "вже показали величезний вплив". Він зазначив, що військова допомога Заходу — це одна з причин, чому Росія не досягла переваги у повітрі.

"Це сталося, звичайно, передусім через уміння, рішучість українських збройних сил використовувати вже старі наявні в них радянські засоби ППО", — сказав генсек НАТО.

Столтенберг заявив, що партнери постачали Україні боєприпаси для старих радянських систем, а потім почали надавати нові — він навів приклад німецької системи IRIS-T, яка вже стоїть на бойовому чергуванні.

"Зима наближається. І це теж було основним посилом зустрічі міністрів оборони НАТО: нам необхідно збільшити постачання всього, починаючи із зимового одягу, генераторів, наметів, щоб українці змогли продовжити військові дії усю зиму", — резюмував він.

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО потрібно збільшити постачання всього, щоб Україна могла воювати всю зиму 5.00 5 2
Політика / Україна
24.10.2022 474
Еще материалы раздела «Україна»