<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
28.10.2022 474

У Генштабі розкрили плани РФ на мобілізованих: будуть на фронті за два тижні

Основне залучення російських мобілізованих відбудеться вже протягом півтора-двох тижнів. Ймовірно ними Росія спробує стримувати наступ ЗСУ та доукомплектувати підрозділи, які значних втрат.

gettyimages_1243877882_1_650x410_28.10.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова.

Які плани Росія має щодо мобілізованих:

  • стримування ЗСУ на певних ділянках фронту й розподілення мобілізованих для рівномірного посилення інших ділянок;
  • доукомплектування підрозділів, які зазнали значних втрат;
  • формування повністю нових підрозділів, зокрема танкових, мотострілецьких, артилерійських полків.

Мобілізація студентів в "ЛНР"

Як відзначив Громов, мобілізація студентів викликала напругу серед суспільства в "ЛНР". Після цього голова бойовиків Леонід Пасічник видав "розпорядження" про нібито звільнення з військової служби окремої категорії громадян.

"Однак, через позицію військових, планується демобілізувати студентів лише впродовж 2-3 місяців, замінюючи їх новими мобілізованими", - додає Громов.

Мобілізація ув'язнених в "ДНР"

В "ДНР", як заявив Громов, очікується чергова група мобілізованих в'язнів. Так званий голова "ДНР" Денис Пушилін, згідно з наявною інформацією, підготував проєкт "указу" про мобілізацію окремих громадян, відповідно до якого на військову службу призвуть більше 300 засуджених осіб.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Білорусь тим часом приховано мобілізує водіїв і механіків, які мають обслуговувати потреби армії РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Генштабі розкрили плани РФ на мобілізованих: будуть на фронті за два тижні 5.00 5 1
Політика / Україна
28.10.2022 474
Еще материалы раздела «Україна»