<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
29.10.2022 679

Українська "Вільха": Жданов відповів, чи виготовляють зараз вітчизняні далекобійні снаряди на 120 км

Наразі невідомо, чи зберегла Україна можливість виготовляти високоточні керовані снаряди "Вільха"

db64ecbdee2d750cf45611356994c8fe_29.10.22

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, що таке система "Вільха". Пише ТСН. 

За словами Жданова, "Вільха" – це не реактивна система залпового вогню, як багато хто думає, а снаряд.

"Це керований снаряд з дальністю до 120 км для реактивної системи "Смерч". Якщо ми будемо переводити РСЗВ "Смерч" на ці боєприпаси, то, швидше за все, ми перейменуємо "Смерч" на "Вільху". Тому і кажуть – РСЗВ "Вільха", але насправді це програма зі створення високоточного боєприпасу дальністю 120 км", – каже експерт.

За його словами, у конструкторського бюро "Луч" є напрацювання для збільшення дальності польоту снаряда до 170 і 200 кілометрів.

Наразі невідомо, чи зберегла Україна можливість виготовляти високоточні керовані снаряди "Вільха" для реактивних систем залпового вогню "Смерч".

"На сьогоднішній день складно сказати, чи змогли ми вивезти виробництво у безпечне місце, тому що зав'язаний не один завод, а як мінімум декілька підприємств. Даних немає. Я знаю, що на початку війни снаряди "Вільха" були, і використовувалися для завдання ударів. Командні пункти і вузли зв'язку ворога на великих відстанях в перші місяці війни ми знищували саме за допомогою боєприпасів "Вільха". Який наразі стан заводів-виробників та чи можемо ми виробляти ці снаряди – такої інформації у відкритому доступі немає", – зазначив Жданов.

"Вільха-М": сучасна розробка українського ОПК

"Вільха-М " – модернізована ракетна система залпового вогню. Розробка цього комплексу  розпочалася у 2016 році і тоді ж відбулися перші випробування.

У 2018 році перша "Вільха" брала участь у параді до Дня Незалежності України.

Раніше аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що найдалекобійніша зброя у України зараз - це HIMARS та ракетний комплекс “Вільха”.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українська "Вільха": Жданов відповів, чи виготовляють зараз вітчизняні далекобійні снаряди на 120 км 5.00 5 2
Політика / Україна
29.10.2022 679
Еще материалы раздела «Україна»