НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Європа
29.10.2022 460

ЄС заморозив російські активи на суму понад 17 млрд євро

Європейський союз заморозив російські активи на суму понад 17 млрд євро в рамках санкцій проти Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DPA.

Комісар ЄС із питань юстиції Дідьє Рейндерс зазначив, що ці гроші можна спрямувати на відновлення України.

"На даний момент заморожено активи 90 осіб, понад 17 млрд євро у семи державах-членах, у тому числі 2,2 млрд євро у Німеччині", - сказав він.

ЄС ухвалив вісім пакетів санкцій з початку повномасштабної війни Росії проти України. Українські політики неодноразово вимагали, щоби заморожені активи були використані для відновлення країни після війни.

З цього приводу Рейндерс зазначив: "Якщо ЄС конфіскує гроші, що надходять від злочинного бізнесу, їх можна спрямувати до компенсаційного фонду для України. Однак цієї суми недостатньо для фінансування реконструкції".

За його словами, у рамках західних санкцій також було заморожено 300 млрд євро із валютних резервів Центробанку РФ.

"На мій погляд, ці 300 млрд в євро як мінімум можна зберегти як гарантію доти, доки Росія добровільно не візьме участь у відновленні України", - сказав Рейндерс.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС заморозив російські активи на суму понад 17 млрд євро 5.00 5 1
Політика / Європа
29.10.2022 460
Еще материалы раздела «Європа»