<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
31.10.2022 399

НАТО закликає Росію терміново відновити "зернову угоду"

Росії необхідно в терміновому порядку відновити дію "зернової угоди", щоб Україна змогла продовжувати експорт сільгосппродукції.

imgonline_com_ua_resize_obynt6tgx8ia58_650x410_31.10.22

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters, про це заявила прес-секретар НАТО Оана Лунгеску.

"Президент Путін (президент РФ Володимир Путін - ред.) має припинити робити продовольство зброєю і закінчити свою незаконну війну проти України. Ми закликаємо Росію переглянути своє рішення і терміново відновити угоду, щоб продовольство потрапило до тих, хто його найбільше потребує", - наголосила Лунгеску.

За її словами, "зернову угоду", яку було затверджено у Туреччині, підтримують усі країни-члени Альянсу.

"Цей експорт допоміг знизити ціни на продовольство у всьому світі", - додала прес-секретар.

Нагадаємо, 29 жовтня, Росія заявила про свій вихід з зернової угоди нібито через "атаку України на кораблі Чорноморського флоту за допомогою БПЛА".

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО закликає Росію терміново відновити "зернову угоду" 5.00 5 2
Політика / Світ
31.10.2022 399
Еще материалы раздела «Світ»