<
НОВИНИ ДНЯ: Сікорський: Путін може закінчити війну за п'ять хвилин  "Любимо всіх": Епіфаній розповів, чи благословлятиме одностатеві пари  Як Кремль використовує РПЦ для війни проти України: ISW проаналізував події на Великдень  В Україні 7 травня пройдуть короткочасні дощі, вдень до +26°  "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)  Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травнявсі новини дня
Політика
Україна
31.10.2022 428

Кремль повертає голодні ігри. Кулеба та Подоляк про вихід Росії з "зернової угоди"

Російська Федерація заявила про вихід з "зернової угоди". Рішення щодо повернення "голодних ігор" Кремль прийняв ще у вересні.

dscf6144_id85787_1300x867_1_650x410_31.10.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Twitter-акаунт міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Реакція голови МЗС

"Призупинивши свою участь у зерновій угоді під надуманим приводом вибухів за 220 кілометрів від зернового коридору, Росія блокує 2 мільйони тонн зерна на 176 суднах, які вже знаходяться в морі - достатньо, щоб прогодувати понад 7 мільйонів людей. Росія спланувала це заздалегідь", - пише Кулеба.

За словами міністра, черга з кораблів накопичується у Чорному морі ще з вересня. Росія умисно затримувала функціонування зернового коридору й намагалась зірвати угоду.

Кремль свідомо повернув "голодні ігри" й наразі намагається виправдати своє рішення.

Реакція радника голови Офісу президента

"Ru-класика. Якщо ніхто не впав на коліна після брудних заяв про бомби, боротьбу з комарами і мінування дамб - повернемо бідним країнам загрози голоду і розірвемо "зернові угоди". Росія залишається Росією, незважаючи ні на що", - відзначив Подоляк.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що у суботу, 29 жовтня, Росія заявила про вихід з зернової угоди, завдяки якій Україна могла експортувати сільгосппродукцію через Чорне море.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кремль повертає голодні ігри. Кулеба та Подоляк про вихід Росії з "зернової угоди" 5.00 5 1
Політика / Україна
31.10.2022 428
Еще материалы раздела «Україна»