<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Події
31.10.2022 488

Росіяни на ЗАЕС спровокували екологічну катастрофу, – "Енергоатом"

Російські війська на Запорізькій атомній електростанції спровокували екологічну катастрофу. Внаслідок зупинки енергоблоків станції тепла вода не потрапляє у ставок-охолоджувач ЗАЕС, у результаті чого температура води впала до близько +13 градусів.

Через холодні умови гине риба, яка має забезпечувати чистоту охолоджувальних труб конденсатора турбіни. Про це повідомили в Телеграм "Енергоатом".

"Це призвело до масового вмирання риби у ставку. Наразі він зариблений двома видами риб – тепловодною телапією та азійським сомом, які були завезені близько 25 років тому для забезпечення екологічної чистоти. Риби виконують санітарну функцію, знищуючи зелені водорості й забезпечуючи чистоту охолоджувальних трубок конденсатора турбіни", – йдеться у повідомленні.

Якшо температура води в ставку-охолоджувачі не підніметься найближчим часом, на берег викине близько тисячі тонн мертвої риби.

Нагадаємо, Запорізька атомна електростанція була захоплена ворогом ще навесні. Окупанти грубо нехтують правилами безпеки, ведуть обстріли біля АЕС, розмістили там військову техніку. Також вони викрадають і шантажують працівників станції, змушуючи їх працювати в підпорядкуванні Росатома.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни на ЗАЕС спровокували екологічну катастрофу, – "Енергоатом" 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
31.10.2022 488
Еще материалы раздела «Події»