<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
31.10.2022 526

У Міноборони Молдови відреагували на "прильоти" частин російської ракети на територію країни

В Молдові заявили, що незаконних польотів у своєму повітряному просторі не помітили.

312dd88752580ee416076dfec5b530dc_31.10.22

Сьогодні вранці, 31 жовтня, РФ атакувала Україну ракетами. Зокрема, країна-агресорка цілила в українські ГЕС, зокрема у Дністровську, яка розташована поблизу кордону із Молдовою. Силам ППО України вдалося збити ракету, а її уламки впали на територію сусідньої країни. Пише ТСН. 

В Міноборони Молдови відреагували на цей інцидент.

"Щодо інформації щодо осколків, що впали на територію Республіки Молдова від ракети, збитої сьогодні вранці українською зенітною системою після атаки ракети на Дністровську дамбу, на території України. У контексті відповідного інциденту повідомляємо, що системи повітряного спостереження Національної армії не виявили незаконних польотів у повітряному просторі Республіки Молдова. Зауважимо, що уламки збитої ракети не були зафіксовані радіолокаційними станціями через їхні розміри та малу поверхню відбиття", - йдеться в повідомленні.

Водночас в коментарях під дописом обурені жителі Молдови зауважили, що російська ракета була дуже близько до молдавського кордону, а ЗСУ не тільки вчасно її виявили, але й збили, а також звинуватили Молдову у нейтралітеті.

Нагадаємо, що українська ППО збила 44 ракети з понад пів сотні ракет, які атакували Україну. В командуванні Повітряних сил це назвали "безпрецедентно класним результатом".

Міський голова Львова Андрій Садовий високо оцінив роботу української протиповітряної оборони в туманну погоду, назвавши їх "титанами".

Оценка материала:

5.00 / 1
У Міноборони Молдови відреагували на "прильоти" частин російської ракети на територію країни 5.00 5 1
Політика / Україна
31.10.2022 526
Еще материалы раздела «Україна»