<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Сікорський: Позиція Трампа щодо України "не така чорно-біла, як дехто думає"  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Новий закон про мобілізацію: хто, де та як вручатиме повістки з 18 травня  Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки  Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіяниномвсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.11.2022 498

В Україні падає ціна на овоч, який купують усі

В Україні за останній тиждень сильно подешевшала картопля. Станом на 27 жовтня у фермерів її купують по 3,5-6 гривень за кілограм.

nvv_3360__2__650x410_01.11.22

Про це повідомляє видання EastFruit. Пише rbc.ua.

Наголошується, що ціни на "другий хліб" продовжать падати і цього тижня.

Чому впали ціни на картоплю?

Збирання врожаю картоплі в Україні збіглося з періодом дощів, через що на ринку з'явилися великі обсяги продукції, які не можуть довго зберігатися.

Щодо загальних запасів картоплі цього сезону, то врожайність була відзначена на високому рівні як у комерційних виробників, так і в господарствах населення.

Ще один важливий фактор, що спричинив подальше зниження цін на картоплю, це бажання фермерів якнайшвидше продати можливі обсяги картоплі.

Останній факт відноситься до виробників північних і західних областей, що особливо знаходяться в безпосередній близькості до державних кордонів Росії та Білорусі.

На думку аналітиків, нинішні ціни на картоплю в Україні, які вже опустилися нижче за торішній рівень, змушують задуматися над тим питанням, чи вистачить зібраного врожаю в 2022 році до кінця сезону.

Якщо місцеві фермери й надалі намагатимуться в максимально стислі терміни позбутися всіх наявних обсягів картоплі, у другій половині сезону зможе стати актуальним питання про імпорт відсутніх обсягів даної продукції в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні падає ціна на овоч, який купують усі 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
01.11.2022 498
Еще материалы раздела «Економіка»