<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Технології
01.11.2022 640

Hubble показав частину «Трійнят Вайлда» у сузір’ї Діви

Космічний телескоп NASA/ESA Hubble завдяки камері Advanced Camera for Surveys зробив світлину двох спіральних галактик в галактичному триплеті Arp 248 — також відомому як «Трійнята Вайлда».

1667213641-894_01.11.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє обсерваторія.

Сам космічний об’єкт Arp 248 знаходиться у сузір’ї Діви за близько 200 мільйонів світлових років від нашої планети.

Дві великі спіральні галактики, видимі на цьому зображенні, наче «з’єднані» світловим мостом. Цей подовжений потік зірок і міжзоряного пилу відомий як приливний хвіст. Він утворився в результаті взаємного гравітаційного тяжіння двох галактик переднього плану.

Зазначається, що Arp 248 занесений в каталог пекулярних галактик (Arp).

Пекулярна галактика (від англ. peculiar — незвичайна) — галактика з особливостями, що не дає підстав віднести її до виділених морфологічних класів.

Як повідомляв Укрінформ, космічний телескоп NASA/ESA Hubble завдяки камері Wide Field Camera 3 зробив світлину галактичної туманності NGC 1999, що знаходиться у сузір’ї Оріона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Hubble показав частину «Трійнят Вайлда» у сузір’ї Діви 5.00 5 2
Бізнес / Технології
01.11.2022 640
Еще материалы раздела «Технології»