НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Європа
02.11.2022 682

Безкоштовний проїзд в Австрії для українців скасували: що треба знати

В Австрії з 1 листопада змінили правила проїзду залізницею для громадян України. У Відні від сьогодні вводять платний проїзд для українців.

_vokzal_gettyimages_1240617111_650x410_02.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook сторінку посольства України в Австрії.

"Починаючи з 1 листопада проїзд для громадян України в громадському транспорті міста Відень є платним", - йдеться в повідомленні.

Разова безкоштовна поїздка

Пояснюється, що від сьогодні безкоштовний квиток для поїздів Австрійською федеральною залізницею (ÖBB) буде доступний одноразово під час першого в’їзду в Австрію (потяги з Бржецлава, Братислави чи Хедьєшалома до пункту призначення в Австрії або для проїзду транзитом через територію Австрії).

"Квиток для українців, які прибули вперше" (Erstankunft Ukraine-Ticket) надаватиметься всім особам з українським паспортом, які прибувають з України через кордони Чехії, Словаччини та Угорщини", - пояснили в посольстві.

Тобто, цей квиток дійсний протягом 24 годин з моменту видачі для здійснення поїздки до пункту призначення в Австрії або до прикордонних станцій у напрямку Німеччини, Швейцарії або Італії у 2-му класі потягів.

У повідомленні підсумовують, що українці, які вже перебувають в Австрії, мають купувати квитки на потяги з листопада.

Нагадаємо, раніше ми писали, що безкоштовний проїзд біженцям в Європі скасували ряд країн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Безкоштовний проїзд в Австрії для українців скасували: що треба знати 5.00 5 2
Політика / Європа
02.11.2022 682
Еще материалы раздела «Європа»