<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
03.11.2022 798

У Києві вулицю Клари Цеткін перейменували на Дніпрової Чайки

В Оболонському районі столиці вулицю Клари Цеткін перейменували на вулицю Дніпрової Чайки.

630_360_1667381073-718_03.11.22

Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради, передає Укрінформ.

“У столиці вже перейменовано понад 150 міських об‘єктів, назви яких пов'язані з росією та її сателітами, зокрема вулицю Клари Цеткін – на Дніпрової Чайки”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Клари Цеткін до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією або її сателітами. Вулиця Клари Цеткін була названа на честь діячки німецького та міжнародного комуністичного робітничого руху Клари Цеткін.

Наголошується, що з метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці.

Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 7 723 голоси, набрала пропозиція – Дніпрової Чайки. Нова назва запропонована на честь української письменниці Дніпрової Чайки (справжнє ім’я Людмила Олексіївна Василевська-Березіна).

Відтак, за результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Клари Цеткін на Дніпрової Чайки.

У Київраді нагадують, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Як повідомляв Укрінформ, Київська міська рада перейменувала ще понад 40 вулиць, площ і провулків столиці, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві вулицю Клари Цеткін перейменували на Дніпрової Чайки 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
03.11.2022 798
Еще материалы раздела «Столиця»