<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
03.11.2022 435

Кіпр скасовує спрощений візовий режим для росіян

На Кіпрі більше не застосовуватимуться спрощені правила для громадян Росії, які звертаються за туристичними візами.

e8e0ac452c058adade3e76d94167bd5d_03.11.22

Від 1 грудня Кіпр почне стягувати плату з росіян за оформлення туристичних віз, раніше громадяни РФ були звільнені від візових зборів. Пише ТСН. 

Про це пише Financial Mirror.

Згідно з новими правилами власники російських паспортів, які наразі звільнені від візового збору, повинні будуть заплатити 80 євро при оформленні туристичної візи для дорослих, а за дітей віком від 6 до 12 років – 40 євро.

Кіпр прийняв таке рішення після повного призупиненням угоди про спрощення візового режиму Європейським Союзом.

Крім того, росіяни, які звертаються за візою до однієї з країн ЄС, які призупинили дію угоди про спрощення візового режиму, включаючи Кіпр, також зіткнуться зі збільшеним часом оформлення віз і більш суворими правилами видавання багаторазових віз.

До того, як Москва вторглася до України в лютому, російські туристи були другою за величиною групою відвідувачів Кіпру – 20%.

Візи для громадян Росії

Уже 9 країн Євросоюзу припинили оформляти туристичні візи для громадян Росії. Від 19 вересня почала діяти заборона на в'їзд громадянам Росії до Естонії, Латвії, Литви та Польщі.

Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія й Нідерланди також відмовилися пускати російських туристів. Пізніше до цього списку приєдналася ще і Швейцарія.

Уряд Болгарії ухвалив рішення запровадити візовий режим для громадян Росії зі службовими паспортами. Відповідні зміни запрацюють вже від 20 жовтня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кіпр скасовує спрощений візовий режим для росіян 5.00 5 1
Політика / Світ
03.11.2022 435
Еще материалы раздела «Світ»