<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
03.11.2022 603

Очільник МЗС Британії пояснив, чому Путін передумав дати "задню" із "зернової угоди"

Також голова британського МЗС закликав до продовження Чорноморської зернової ініціативи.

389d2060ce3a910b953a72e9946a5544_03.11.22

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі вважає, що очільник Кремля Володимир Путін передумав виходити із "зернової угоди", бо зрозумів наслідки. Пише ТСН. 

Про це він написав у твітері.

"Путін повинен припинити використання продовольства як зброї. Він усвідомив, що вистрілив собі в ногу, коли заборонив суднам заходити до українських портів, щоб вони завантажувалися зерном і годували світ", – написав Клеверлі у Twitter.

Також голова британського МЗС закликав до продовження Чорноморської зернової ініціативи після листопада "без подальших перешкод з боку Росії".

Росія хотіла вийти із "зернової угоди"

У Росії після вибухів на їхніх бойових кораблях у Криму заявили про вихід із зернової угоди. Президент Зеленський Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців висміяв РФ. Він сказав, що "тепер в України є пшениця-вбивця, яка топить російські адмірали".

Після цього Україна, ООН та Туреччина повідомили, що відновлюють роботу "зернового коридору" без згоди на це Росії. 2 листопада президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що рух суден "зерновим коридором" з України відновлено. Цьому передувала телефонна розмова між міністрами оборони Туреччини та Росії.

Російський диктатор Путін заявив, що нібито РФ отримала гарантії, що Україна не знищуватиме Чорноморський флот за допомогою гуманітарного коридору. А тому не буде виходити з угоди.

Оценка материала:

5.00 / 1
Очільник МЗС Британії пояснив, чому Путін передумав дати "задню" із "зернової угоди" 5.00 5 1
Політика / Світ
03.11.2022 603
Еще материалы раздела «Світ»