<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 рокивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.11.2022 2640

На станції "Академік Вернадський" зафіксовано новий сніговий рекорд

Учені прогнозують, що рівень снігу ще зростатиме, адже нинішня зима в цьому районі стала аномально теплою: середня температура була лише трохи нижчою -2 °С.

0bdbd840b80cfe01aee05ca2c1e7c6a3_06.11.22

Полярники з української станції "Академік Вернадський" зафіксували новий сніговий рекорд. Пише ТСН. 

Рівень покриву вже сягнув позначки 345 см, що майже на пів метра більше за торішній максимум.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці станції у Facebook 5 листопада.

Зазвичай же максимальна річна висота снігового покриву біля станції була не більш як 2 метри, водночас деякі замети біля "Вернадського" сягають 6 і 10 метрів.

Учені прогнозують, що рівень снігу ще зростатиме, адже нинішня зима в цьому районі стала аномально теплою: середня температура була лише трохи нижчою -2 °С.

"Внаслідок теплої зими в атмосфері утримується більше вологи, що призводить до інтенсивніших опадів. Це є однією з причин, чому на нашому острові спостерігається снігонакопичення. По суті, так утворюється і зростає льодовиковий щит", — пояснила дослідниця Анжеліка Ганчук.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі розповіли, якою може бути зима в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 3
На станції "Академік Вернадський" зафіксовано новий сніговий рекорд 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
06.11.2022 2640
Еще материалы раздела «Суспільство»