НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.11.2022 31881

Синоптик розповів про "страшенне потепління" в Україні: чи може зникнути зима

Снігу та морозу взимку може бути менше.

Температура повітря в Україні упродовж січня та лютого з 80-х років зросла на 2-2,5 градуси. І ця тенденція йде до зростання. Пише ТСН. 

За словами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди в інтерв'ю 24 каналу, це страшенне потепління.

При цьому говорити про припинення потепління та початок якихось інших процесів, чи стабілізацію, наразі неможливо, зазначив він.

Кульбіда підкреслив, що попри зростання температури, зима в Україні зникнути на завжди не може. Однак у порівнянні з іншими роками снігу та морозу буде менше.

Він додав, що найбільше зміну клімату в Україні відчули мешканці північних та західних областей. На сході країни змін майже не відчули.

Нагадаємо, за словами синоптиків, у найближчі два місяці на українців чекають морози до -20 градусів та багато снігу. Прогнозується, що морози вдарять одразу на початку зими.

Оценка материала:

3.67 / 3
Синоптик розповів про "страшенне потепління" в Україні: чи може зникнути зима 3.67 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
07.11.2022 31881
Еще материалы раздела «Суспільство»