<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.11.2022 11494

Синоптик розповів про "потепління" в Україні: чи може зникнути зима

Снігу та морозу взимку може бути менше.

Температура повітря в Україні упродовж січня та лютого з 80-х років зросла на 2-2,5 градуси. І ця тенденція йде до зростання. Пише ТСН. 

За словами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди в інтерв'ю 24 каналу, це страшенне потепління.

При цьому говорити про припинення потепління та початок якихось інших процесів, чи стабілізацію, наразі неможливо, зазначив він.

Кульбіда підкреслив, що попри зростання температури, зима в Україні зникнути на завжди не може. Однак у порівнянні з іншими роками снігу та морозу буде менше.

Він додав, що найбільше зміну клімату в Україні відчули мешканці північних та західних областей. На сході країни змін майже не відчули.

Нагадаємо, за словами синоптиків, у найближчі два місяці на українців чекають морози до -20 градусів та багато снігу. Прогнозується, що морози вдарять одразу на початку зими.

Оценка материала:

5.00 / 3
Синоптик розповів про "потепління" в Україні: чи може зникнути зима 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
08.11.2022 11494
Еще материалы раздела «Суспільство»