<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві фактивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
13.11.2022 916

Експертна рада МКІП рекомендувала демонтувати пам’ятники Щорсу та Ватутіну в Києві

Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму рекомендувала вилучити з публічного простору Києва пам’ятники Миколі Щорсу на бульварі Тараса Шевченка та Миколі Ватутіну в Маріїнському парку.

630_360_1467825605-8275_13.11.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП.

Зазначають, що 9 листопада відбулося засідання Експертної ради за участі запрошених представників Київської обласної військової адміністрації та Військової адміністрації Києва, присвячене подоланню наслідків русифікації та тоталітаризму у столиці.

За результатами обговорення членами Експертної ради були ухвалені такі рішення:

1. Підтримати пропозицію про вилучення з публічного простору пам’ятника Миколі Щорсу та перенесення його у визначене Київською міською державною адміністрацією місце;

2. Рекомендувати Міністерству культури та інформаційної політики та Київській міській державній адміністрації розпочати заходи з демонтажу та перенесення пам’ятника Миколі Ватутіну, зі збереженням його декору, до музейного простору;

3. Міністерству культури та інформаційної політики та Київській міській державній адміністрації утворити робочу групу із залученням фахівців та науковців для опрацювання питання ексгумації та подальшого перепоховання останків Миколи Ватутіна.

У роботі Експертної ради взяли участь представники Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської ради: директор Департаменту Володимир Никоряк, заступник директора Департаменту Ірина Черненко, та депутат Київської міської ради Ксенія Семенова.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі зауважив, що сили оборони звільняють наші території від росіян, а МКІП працює над очищенням публічного простору від наслідків русифікації.

Як повідомляв Укрінформ, у Святошинському районі Києва вулицю Генерала Вітрука перейменовано на вулицю Авіаконструкторську.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експертна рада МКІП рекомендувала демонтувати пам’ятники Щорсу та Ватутіну в Києві 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
13.11.2022 916
Еще материалы раздела «Столиця»