<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.11.2022 5254

Як приготувати гороховий суп, щоб горох швидше розварився: головний секрет

Гороховий суп - дуже поживна страва, яка чудово зігріє в холодну пору року. Але часто буває так, що горох дуже важко розварюється.

goroxovyi_sup_s_bekonom_1567193001_3_max_650x410_13.11.22

Про головну хитрість швидкого розварювання гороху. Пише rbc.ua.

Як правильно варити горох

Насамперед переберіть горохову крупу. Заберіть камінці, сміття, а також темні горошинки, адже вони можуть зіпсувати смак супу.

Навіть якщо горох продавався у заводській упаковці, крупу перед варінням потрібно промити до прозорої води.

Горох неодмінно необхідно замочити в прохолодній воді на 5 годин, а краще на ніч. Це значно скоротить час варіння каші.

Якщо немає часу довго замочувати горох, можна прискорити процес за допомогою соди. Це і є головна хитрість! Всипте у воду 1 ч. л. соди і замочіть крупу на 30-90 хвилин. Перед варінням не забудьте промити горох, щоб змити соду.

Солити гороховий суп слід наприкінці приготування. Оскільки сіль уповільнює процес розм'якшення, горох готуватиметься довше.

Чим корисний горох

Звичайний гороховий суп - джерело мінеральних речовин (калію, магнію, фосфору, йоду та заліза), вітамінів (В, А, С, Е, РР) та рослинного білка, необхідного для м'язової тканини. Неперетравлювані харчові волокна у його складі покращують перистальтику кишечника і навіть корисні для профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як приготувати гороховий суп, щоб горох швидше розварився: головний секрет 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
13.11.2022 5254
Еще материалы раздела «Суспільство»