<
НОВИНИ ДНЯ: Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтеплішевсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.11.2022 560

За два дні з Одеської області зерновим коридором відправились девʼять суден

За два дні з портів Одеської області зерновим коридором вийшли девʼять суден з українською агропродукцією. Вони везуть на експорт 162 000 зернових для країн Африки, Азії та Європи.

Про це повідомили в міністерстві інфраструктури України.

"Зокрема, відправлено балкер BOZBURUN - M та GOKOVA M, на яких по 40 тис. пшениці для Ефіопії, Ємену та Афганістану. Це вже восьме та дев’яте за рахунком судна, які зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою ООН в рамках допомоги країнам Африки та Азії", – зазначили в повідомленні.

Нагадаємо, що цього тижня в Стамбулі було домовлено про продовження ще на 120 днів зернової ініціативи, заявдяки якій Україна експортує зернові до країн, які їх потребують. Завдяки реалізації домовленостей країни, що були на межі голоду, отримують необхідну їм продукцію.

Росія, яка зобовʼязувалась не обстрілювати і не перешкоджати проходженню кораблів із зерном, намагалася зірвати виконання угоди, оголосивши в жовтні односторонній вихід із домовленостей. Втім після спілкування з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем і президентом Туреччини росіяни оголосили, що повертаються до виконання договору. Не заперечувала Росія і щодо продовження дії ще на 120 днів. Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що Москва зрозуміла: світ не дозволить їй відмовитись від зернової угоди.

Оценка материала:

5.00 / 2
За два дні з Одеської області зерновим коридором відправились девʼять суден 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
19.11.2022 560
Еще материалы раздела «Економіка»