<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.11.2022 114209

Синоптик розповіла, скільки в Україні протримається мороз та снігопади

Синоптик Наталія Діденко розповіла, чи справді зима для України почалася з листопада, і як довго продовжуватимуться морози та снігопад.

Як передає "Хвиля", про це вона повідомила у коментарі НВ.

Так, за словами Діденко, похолодання та мокрий сніг, які прийшли в Україну, є абсолютно нормальним явищем для листопада.

"Словом, погода вже йде до глибокої осені та юної зими. Зараз спостерігається така дуже цікава синоптична ситуація, я, наприклад, жахливо її люблю, хоча більшість громадян нарікають на таку погоду, і я зокрема. Зараз відбувається такий синоптичний процес: до нас серіями переміщуються південні циклони, південні – тому що формуються зазвичай над Балканами чи в районі Середземномор'я. І їхня траєкторія з південного заходу через Україну. І тому періодично ускладнюється погода", – пояснила вона.

При цьому синоптик спрогнозувала, що пізно ввечері 18 листопада, найближчої ночі та 19 листопада вранці у західних, північних областях та в деяких центральних випаде сніг, буде мокрий сніг, а також почнеться налипання мокрого снігу. До того ж очікується посилення вітру до 15-20 м/с, тому можливі навіть завірюхи.

На решті території України переважатиме погода тепліша, через циклон очікуються опади у вигляді дощу.

Проте вже вдень погода заспокоїться - циклон відійде.

"Бо такий циклон зазвичай досить швидко переміщається, але я обов'язково хочу вас усіх попередити про такі непрості погодні умови у день працівників української гідрометслужби", - зазначила вона.

Синоптик також попередила, що до кінця листопада в Україні продовжуватимуться перепади погоди та періодичні опади. Це пов'язано із новим циклоном, який очікується 20-21 листопада. Він може принести сніг, а дощ.

"Ми знаємо з досвіду і професійного, і чисто людського, що перший сніг ніколи не затримується надовго і не перетворюється на якийсь сніговий покрив, він так налякає трохи. Я дивлюся наступного тижня, це швидше друга половина тижня, очікується підвищення температури повітря "Але це десь наступного тижня, а поки що такі складні погодні умови. Тому вже дощ нам буде легше переносити, і автомобілістам, і пішоходам, і комунальним службам теж", - наголосила вона.

Діденко також розповіла, що найближчими днями наступного тижня в Україні погода буде +2+4, і навіть до +6. Вже з 20-21 листопада можливе потепління, 21-22 числа очікуються опади у вигляді дощу, а не снігу.

Нагадаємо, синоптики спрогнозували аномальну погоду на грудень: де буде до +14

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптик розповіла, скільки в Україні протримається мороз та снігопади 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.11.2022 114209
Еще материалы раздела «Суспільство»