<
НОВИНИ ДНЯ: Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині: все, що відомо про трагедію  Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспективи  Війна в Україні триватиме до виборів у США – Боррель  Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу України  Якою погодою завершиться квітень: синоптикиня дала прогноз всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.11.2022 953

"Евакуації не передбачено": Кличко повідомив, як киянам допомагатимуть у разі блекауту

Кличко каже, якщо є можливість провести певний час у більш зручних місцях, - це інша справа.

8b34a54eebb95c8d127074a5765f0fb8_25.11.22

Евакуації у Києві у разі найкритичнішого варіанту, коли буде блекаут через атаки РФ, не передбачається, але міська влада готується надати допомогу у разі потреби, зокрема, шляхом розгортання пунктів обігріву. Пише ТСН. 

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко у розмові з ВВС.

За його словами, зараз проговорюються різні сценарії, коли не буде взагалі тепло-, водо- і електропостачання, але влада робить все, щоб цього не відбулося.

"Для такого випадку ми зробили запаси мазуту для теплопостачання, ми зробили в Києві запаси їжі, води. Ми зробили зараз пункти обігріву, де люди можуть провести деякий час, де вони можуть отримати тепло, необхідну допомогу, де вони можуть зарядити свої телефони і павербанки, де є доступ до інтернету і телекомунікацій. Тобто для випадку виникнення надзвичайної ситуації ми готуємось і кожен знає, що він повинен зробити, щоб надати послугу і щоб кожен киянин не відчував, що він сам на сам з проблемою", - розповів мер.

На уточнювальне запитання, чи планується вивіз киян, Кличко відповів: "Евакуації не передбачено. І взагалі, куди нас евакуйовувати? Але якщо ми можемо знайти більш зручні місця, де ми могли б певний час провести, - це інша справа".

"Бо насправді завдання усіх цих російських обстрілів, щоб у нас була паніка, депресія, щоб ми усі взяли і евакуювалися, поїхали всі кудись до Європи і залишили їм територію порожню. Це їхня мета, але такого не буде, ми не будемо бігти. Можу вас запевнити. Це наша країна, це наші домівки, це наші міста", - наголосив мер.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко закликав кожного з жителів столиці змоделювати різні сценарії розвитку подій і бути готовими про всяк випадок до найгіршого. Для цього, зокрема, варто мати вдома запаси технічної і питної води, продуктів харчування, теплих речей. Він також радить киянам, за можливості, домовитися із друзями чи знайомими, які живуть в передмісті столиці, на випадок блекауту певний час провести там.

Як повідомлялося, під час атаки окупантів 23 листопада на Київ вони запустили щонайменше 31 ракету. Українські захисники зуміли збити 21 ракету.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Евакуації не передбачено": Кличко повідомив, як киянам допомагатимуть у разі блекауту 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
25.11.2022 953
Еще материалы раздела «Суспільство»